Whale Gulch - Bell Schedule

2020 – 2021
When we get back to campus full time!

9 – 12
Regular Day

Period One

8:30 – 9:30

60 Minutes

Period Two

9:35 – 10:30

55 Minutes

BREAK

10:30 – 10:40

10 Minutes

Period Three

10:45 – 11:40

55 Minutes

Period Four

11:45 – 12:40

55 Minutes

LUNCH

12:40 – 1:10

30 Minutes

Period Five

1:15 – 2:15

60 Minutes

Period Six

2:20 – 3:10

50 Minutes

BREAK

3:10 – 3:20

10 Minutes

Period Seven

3:25 – 4:20

55 Minutes

Instructional Minutes
420 Minutes x 153 Days = 64,260 Minutes

9 – 12
Early Release Day

Period One

8:30 – 9:10

40 Minutes

Period Two

9:15 – 9:50

35 Minutes

Period Three

9:55 – 10:30

35 Minutes

BREAK

10:30 – 10:40

10 Minutes

Period Four

10:45 – 11:20

35 Minutes

Period Five

11:25 – 12:00

35 Minutes

Period Six

12:05 – 12:40

35 Minutes

LUNCH

12:40 – 1:10

30 Minutes

Instructional Minutes
240 Minutes x 3 Days = 720 Minutes

Total Instructional Minutes
64,260 + 720 = 64,980 Minutes

6 – 8
Regular Day

Period One

8:30 – 9:30

60 Minutes

Period Two

9:35 – 10:30

55 Minutes

BREAK

10:30 – 10:40

10 Minutes

Period Three

10:45 – 11:40

55 Minutes

Period Four

11:45 – 12:40

55 Minutes

LUNCH

12:40 – 1:10

30 Minutes

Period Five

1:15 – 2:15

60 Minutes

Period Six

2:20 – 3:10

50 Minutes

Instructional Minutes
360 Minutes x 153 Days = 55,080 Minutes

6 – 8
Early Release Day

Period One

8:30 – 9:10

40 Minutes

Period Two

9:15 – 9:50

35 Minutes

Period Three

9:55 – 10:30

35 Minutes

BREAK

10:30 – 10:40

10 Minutes

Period Four

10:45 – 11:20

35 Minutes

Period Five

11:25 – 12:00

35 Minutes

Period Six

12:05 – 12:40

35 Minutes

LUNCH

12:40 – 1:10

30 Minutes

Instructional Minutes
240 Minutes x 3 Days = 720 Minutes

Total Instructional Minutes
55,080 + 720 = 55,800 Minutes

1 – 5
Regular Day

Class

8:30 – 10:00

90 Minutes

Recess

10:00 – 10:15

15 Minutes

Class

10:15 – 12:15

120 Minutes

LUNCH

12:15 – 12:45

30 Minutes

Class

12:45 – 3:10

145 Minutes

Instructional Minutes
355 Minutes x 153 Days = 54,315 Minutes

1 – 5
Early Release Day

Class

8:30 – 10:00

90 Minutes

Recess

10:00 – 10:15

15 Minutes

Class

10:15 – 12:15

120 Minutes

LUNCH

12:15 – 12:45

30 Minutes

Class

12:45 – 1:10

25 Minutes

Instructional Minutes
235 Minutes x 3 Days = 705 Minutes

Total Instructional Minutes
54,315 + 705 = 55,020 Minutes

Kindergarten
Regular Day

Class

8:30 – 10:10

90 Minutes

Recess

10:00 – 10:15

15 Minutes

Class

10:15 – 12:15

120 Minutes

LUNCH

12:15 – 12:45

30 Minutes

Class

12:45 – 1:15

30 Minutes

Instructional Minutes
240 Minutes x 153 Days = 36,720 Minutes

Kindergarten
Early Release Day

Class

8:30 – 10:10

90 Minutes

Recess

10:00 – 10:15

15 Minutes

Class

10:15 – 12:15

120 Minutes

LUNCH

12:15 – 12:45

30 Minutes

Class

12:45 – 1:10

25 Minutes

Instructional Minutes
235 Minutes x 3 Days = 705 Minutes

Total Instructional Minutes
36,720 + 705 = 37,425 Minutes